Tajomstvom je sezónna údržba

09. marec 2021

Viac ako 20% európskej populácie trpí alergiou na dýchacie cesty. Títo ľudia sú precitlivení na niektoré prírodné látky prirodzene sa vyskytujúce vo vzduchu, napríklad na peľ. Vdychovanie týchto alergénov vyvoláva reakciu imunitného systému, ktorá môže viesť k astme a nádche.

 

Výmenou filtrov vo vzduchotechnickej jednotke minimálne raz ročne môžete zvýšiť komfort v interiéri a zmierniť utrpenie ľuďom s respiračnými alergiami. 

Filter vo vašej vzduchotechnickej jednotke je navrhnutý tak, aby filtroval a čistil váš vnútorný a vonkajší vzduch. Umožňuje teda obyvateľom dýchať čistý vzduch filtráciou alergénov a tiež niektorých ďalších znečisťujúcich a škodlivých látok a častíc, ako sú peľ, plyny, prach a choroboplodné zárodky. Čistý filter je kľúčom k dobrej kvalite vzduchu v interiéri.

Prečo meniť filter?

Výmena filtra je nevyhnutná, pretože zadržiava veľké množstvo častíc, a preto má prirodzenú tendenciu sa upchávať. Keď je filter znečistený, už nehraje svoju úlohu a môže dokonca čiastočne blokovať cirkuláciu vonkajšieho vzduchu vo vnútri budovy. V dôsledku toho výrazne zvýši spotrebu energie vašej vzduchotechnickej jednotky Ak je navyše filter úplne nasýtený, môže to mať dokonca následky aj na motor vášho ventilačného systému.

Kedy vymeniť filter?

Odhadovaná životnosť filtra je približne 6 mesiacov Odporúčame nastaviť vaše zariadenie a rešpektovať pokyny uvedené v návode na obsluhu. Najlepší spôsob, ako zistiť, kedy treba filter vymeniť, je priamo sledovať jeho stav. Prístup k nim nájdete v našej dokumentácii k návodu na obsluhu alebo zavolajte odbornému technikovi.

Odporúčame používať filtre Swegon, aby ste zaistili maximálnu účinnosť svojej vzduchotechnickej jednotky. Kontaktujte nás, ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako optimalizovať kvalitu vzduchu vo vašej budove.